overlay

Projecten

Met meer dan 1700 activiteiten per jaar is de schoolkalender op IMB-Brugge meer dan gevuld. Een greep uit de activiteiten:

Cultuur

Op geregelde tijdstippen staat cultuur op de schoolagenda: theater, film ... De schoolvoorstellingen betekenen voor heel wat leerlingen een kennismaking met cultuur in de breedste zin van het woord. De producties zijn aangepast aan de leeftijd, verrassend en verruimend. De voorbereiding en naverwerking gebeurt door de begeleidende leerkrachten.
Leerlingen van het zesde jaar maken ook kennis met het betere avondaanbod in Brugge.

 

Meerdaagse schoolreis

De laatstejaars gaan elk jaar enkele dagen op buitenlandse schoolreis: Parijs, Londen en Barcelona stonden de afgelopen jaren op het programma.

Handelsbeurs

Leerlingen uit het studiegebied Ondernemen organiseren jaarlijks een handelsbeurs. Daar stellen ze hun stagebedrijven voor.

 

Week van de verdraagzaamheid

"Pesten, dat kan niet!" Tijdens de jaarlijkse "Week van de verdraagzaamheid" onderstrepen we die boodschap in elke klas. Onze school won met dit project in 2012 het afgelopen een prijs van Jeugd en Vrede.
 

Week van het Frans

Elk onpaar jaar kleurt IMB gedurende één week "bleu-blanc-rouge": een Franse film, een blokje kaas, une petite histoire ...


Buitenlandse stage

Leerlingen van het 7e jaar Kinderzorg begeleiden gedurende 10 dagen kleine kinderen op een Intersoc-vakantie in Zwitserland of het zuiden van Frankrijk, terwijl hun ouders zelf ook vakantie nemen.

Europese uitwisselingen

Onze school participeert intensief aan uitwisselingsprojecten met andere Europese scholen. In de afgelopen jaren trokken we naar Schotland en Duitsland, in de toekomst staan contacten met scholen uit Turkije, Estland, Roemenië, Italië ... op de agenda.

MOS

IMB-iconen Molly en Bolly vertellen ons een paar keer per jaar dat de wereld nog een eeuwigheid mee moet: een natuurwerkdag, de actie "let's do it in de vuil(nis)bak", dikke truiendag, op onverwachte momenten een doordenkertje ...


Oud-leerlingen

Oud-leerlingen vinden jaarlijks de weg naar de school op een oud-leerlingendag. Zij delen hun ervaringen ook met de laatstejaars die op het punt staan een belangrijke studiekeuze te maken.