overlay

Nieuws

Zomerwandeling woonzorgcentrum Westervier

Zomerwandeling woonzorgcentrum Westervier

Alle leerlingen uit 6VZ namen op 5 juni deel aan de zomerwandeling die gepland stond in woonzorgcentrum Westervier. Dankzij de ondersteuning van onze leerlingen kregen meer dan 30 ouderen de mogelijkheid om te genieten van de frisse buitenlucht. 
Kangoeroewedstrijd

Kangoeroewedstrijd

Recent namen een aantal enthousiaste vrijwilligers deel aan de Kangoeroewedstrijd. Gedurende een uurtje zochten ze naar oplossingen van wiskundige raadsels. Iedereen kreeg reeds een kleine beloning maar een aantal winnende leerlingen kregen er deze week nog een geschenkje bovenop. Proficiat aan allen én dank je wel om deel te nemen!
IMB op Facebook

IMB op Facebook

Over het dagelijkse leven op IMB kan je veel lezen en zien op onze Facebookpagina www.facebook.com/imbbrugge. We zetten ook een filmpje online over het "eerste jaar op IMB".
Getuigenis

Getuigenis

Op donderdagnamiddag 28 april kwam er een zeer moedige vrouw haar verhaal vertellen in Blydhove. Mevr. Dominique François is halfzijdig verlamd door een hartstilstand. Ze getuigde over wat haar is overkomen en gaf een workshop aan de leerlingen van 7KZ en 7TBZ. In die getuigenis illusteerde ze hoe de toekomstige verzorgenden kunnen reageren t.o.v iemand die hulp nodig heeft. De leerlingen kregen de kans om eens aan de levende lijve te ondervinden hoe het is om alles te moeten met alleen maar de ene helft van je lichaam. 
Kangoeroewedstrijd

Kangoeroewedstrijd

De Kangoeroewedstrijd is een reken-, denk- en puzzelwedstrijd die wereldwijd wordt georganiseeerd. De opdracht bestaat uit het oplossen van 24 leuke en verrassende vragen in 75 minuten. Creativiteit, probleemoplossend denken en een beetje puzzelen vormen steeds de rode draad.
21 leerlingen uit de eerste graad van IMB (A-stroom + B-stroom) namen deel op vrijwillige basis. 
De leerkrachten wiskunde van de eerste graad wensen onze leerlingen nogmaals proficiat voor hun initiatief, concentratie en doorzettingsvermogen tijdens deze proef.  De organisatie voorziet nog een aantal prijzen die later op het schooljaar uitgedeeld worden.
Leerlingen voor leerlingen

Leerlingen voor leerlingen

Op vrijdag 25/03/16 werd er door de leerlingen van 4VVb groep 3 het project 'leerlingen voor leerlingen' uitgevoerd. De weerdgoden waren ons niet gunstig, maar dit was zeker niet te merken aan het enthousiasme van de leerlingen van Blydhove!
Peter- en metervoormiddag 1ste jaars

Peter- en metervoormiddag 1ste jaars

Op woensdagvoormiddag 23 september vond op IMB de traditionele ontmoetingsvoormiddag plaats. Dit keer echter in een volledig nieuw kleedje. De leerlingen van het eerste jaar kregen allemaal een peter of meter en speelden in groepjes een groot ganzenbordspel. Na een leuke fotoshoot en een nadere kennismaking met peter en meter, kon iedereen genieten van een gezellige receptie en klinken op een succesvol schooljaar
Facebookpagina

Facebookpagina

Via http://www.facebook.com/imbbrugge (je kunt de website hiervoor aanklikken) kun je al het nieuws op onze Facebookpagina volgen. Je vindt er ook heel veel foto's van de activiteiten die plaatsvinden op school.
Je hoeft zelf geen Facebookaccount te hebben.
IMB Handelsrichtingen doen mee met de Zuiddag

IMB Handelsrichtingen doen mee met de Zuiddag

Onder de slogan Work for Change hebben onze lln van 5 Kantoor, 5 Boekhouden-Informatica en 5 Secretariaat-talen tijdens de schooluren één dag gewerkt voor een jongerenproject in Venezuela. Hun loon gaat integraal naar dit project. Via de jobbank hebben veel leerlingen een werkplaats gevonden, andere namen letterlijk en figuurlijk "zelf de touwtjes in handen" door zelf een werkplaats te zoeken voor één dag. Zo maken onze leerlingen kennis met een echt bedrijf en draaien ze een dag mee. Helpen in de winkel, helpen de orders controleren... Ze zien hoe het aankoop- of productieproces in een bedrijf verloopt. Andere leerlingen verkiezen dan iets volledig anders zoals bv. een dagje meehelpen in een kinderopvang.
Nieuwe website

Nieuwe website

Welkom op onze nieuwe website! Op de valreep voor de zomer presenteren we ons nieuwe gezicht op het internet. Deze website ademt rust uit ... maar we hopen hem snel te vullen met beelden en verhalen van het leven op IMB-Brugge. Tot dan moet u de drive van onze school zoeken op onze Facebookpagina.